Ugrás a fő tartalomra

Nyári TBR


Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit ismételten a blogon, ahol most a nyári terveimről beszélnék egy kicsit, természetesen a könyvek terén, mint ahogy azt már megszokhattátok.

Általában mindig sokat gondolkodom azon, hogy vajon mit olvashatnék, mi legyen a következő. Többször is próbálkoztam már TBR lista írásával, többnyire havi lebontás alapján. A tapasztalataim szerint azonban ez nem vált be, hiszen mindig volt valami, ami miatt nem tudtam teljesíteni. Vagy egy olyan új könyvet vettem, amit muszáj volt elolvasnom, vagy egy-egy kötettel olyannyira lassan haladtam, hogy már esélyem sem volt a hónap végéig. Többnyire ilyen okok miatt döntöttem amellett, hogy kipróbálom az évszakos TBR-t, ahol ezúttal 10 olyan könyvet fogok felsorakoztatni, aminek nyár végéig, azaz augusztus 31-ig mindenképpen a végére szeretnék érni. Na lássuk is a listát (sorrend nélkül):

Sarah J. Maas: Üvegtrón

Katja Millay: The Sea of Tanquility - A nyugalom tengere

Böszörményi Gyula: A Rudnay - gyilkosságok

On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?

SarahAddison Allen: A barackfa titka

Eddy De Wind: Auschwitz, végállomás

Kylie Scott: Lead - Szóló

Kylie Scott: Deep - Tónus

Victoria Schwab: Egy sötét duett

Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása

Köszönöm szépen, hogy velem voltatok, augusztus végén jövök is az összegzővel, nyárértékelővel! 

Megjegyzések

  1. A barackfa titka nagyon jó :) Igazi kis nyári olvasmány.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon sokan dicsértek már eddig is, úgyhogy mindenképpen az elsők között szeretnék sort keríteni rá :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Popular Posts

Lisa De Jong: Amikor esik...

  Sziasztok! Az egyik legújabb olvasmányom nem más volt, mint a Könyvmolyképző egyik régebbi megjelenése, az Amikor esik... Lisa De Jong-tól! Ma erről a könyvről írok Nektek! Fülszöveg Ő volt az első szerelmem, még mielőtt összeomlott az életem. És ő most többet akar, amit én nem tudok megadni neki. Minden megváltozott. Bárcsak elmondhatnám neki, miért... de képtelen vagyok. Senkinek nem mondtam el. Csak akkor ébredtem rá, mennyire szükségem van rá, amikor elment a főiskolára, és én teljesen magamra maradtam. Aztán egy nap belovagolt a városba Asher Hunt, azzal a sötét, varázslatos tekintetével és a pimasz mosolyával. Őt nem érdekelte, ki voltam azelőtt, egyszerűen csak életet lehelt abba, ami megmaradt belőlem. Sokan figyelmeztettek, hogy tartsam tőle távol magam, de ő segített elfeledni a fájdalmat, ami oly hosszú ideje fogva tartott. Nem hittem, hogy ez lehetséges, mielőtt ő besétált az életembe. Megsebeztek. Megmentettek. És reményre leltem. Sokéig azt hittem, hogy azon a bizonyos

Januári összegzés - Hogyan kezdtem az évet?

  Sziasztok! Elérkeztünk az első hónapunk végéhez, ami reményekkel volt tele: Hátha ez most jobban sikerül, mint az előző hónapok.  Havi olvasmányaim: 1. Sarah J. Maas: Az orgyilkos pengéje 2. Sarah J. Maas: Árnyak királynője 3. Sydney Landon: Pierced - Megjelölve 4. Lisa De Jong: When it rains... - Amikor esik... 5. William Shakespeare: Szentivánéji álom 6. Sepsi László: Ördögcsapás 7. Timothy Snyder: A zsarnokságról 8. Anne Cathrine Bomann: Agathe Tapasztalatok: Úgy álltam neki ennek az évnek, hogy kitűztem magamnak célul, hogy többet szeretnék olvasni, ha lehet, minden nap 50 oldalt. Szokásosan a januári félév zárás előtti hajrában azonban nem gondoltam azt, hogy sokat fogok tudni olvasni, hiszen tanulnom kell majd, hogy mindenből megkapjam a jobb jegyet - gondoltam én. Ehhez képest azonban sokkal többet sikerült elolvasnom, mint amennyit kitűztem volna magamnak.  Ebben a hónapban kivételesen 8 könyvet is sikerült elolvasnom, és ebből nem mind volt egy vékony példány. 144 oldalas kö

Sarah J. Maas: Az orgyilkos pengéje

  Sziasztok! Az utóbbi időszakban elkezdtem olvasni Sarah J. Maas Üvegtrón sorozatát, és nem is olyan rég kerítettem sort az előzmény kötetre, Az orgyilkos pengéje című kötetre, ahol az Üvegtrón előtti időkről olvashatunk. Ha érdekel, tartsatok velem! Fülszöveg Celaena Adarlan legfélelmetesebb orgyilkosa. Az orgyilkosok törvényei szerint teljes engedelmességgel tartozik mesterének, de ő senkire sem hallgat, és csak társában, Samben bízi. Celaena öt köckázatos küldetésre indul távoli szigetekre és ellenséges sivatagokba, ahol a rabszolgák felszabadításáért küzd, és egyben elégtételt akar venni a kegyetlen királyon. Ám eközben megszegi mestere, Arobynn parancsait, egy ilyen árulásért pedig elképzelhetetlenül súlyos büntetés jár... Fedezd fel az öntörvényű hősnő sötét is izgalmaz világát, és tudd meg öt fordulatos előzménytörténetben, hogyan kezdődött az Üvegtrón-sorozat legendája! Idézetek - A nevem szél - suttogta. - És eső. És csont és por. A nevem egy szó egy félig elfeledett dalból.